Wednesday, December 24, 2008

是时候 upDatE 几下了....

现在写blog的心情 ,
跟上一回写的 “周杰伦” 的心境 比较之下,
就好像战斗鸡正准备上场比赛和比赛结束,
那一种非常强烈的对比GAN觉,
是笔墨难以形容的 “WOW" ,
一个字讲完。。。。 爽!!!!

其实我每次都有上来留意大家的blog,
非常不好意思我的语言上的expression没有那么出色,
所以不是每一次都留盐....

其实leh,
我这次是想写一写周杰伦part 2,
可是由于我在短短的两,三个礼拜里面经历了太多的事情,
所以那个part 2等我的mood到了才写啦。。。。

14/11/08 - 我即将考试
04/12/08 - 我考完了,真的是“完” 了的那种。。。。
05/12/08 - 帮我的鸟人邻居搞farewell , 因为他要回小岛了,不懂几时再见。。。。
06/12/08 至 08/12/08 - 跟一般老友到P.Pangkor 联络感情。。。。
09/12/08 - 帮 wan yee 的干妈做有关圣诞派对的东西
10/12/08 至 11/12/08 - 到柔佛州谈生意
12/12/08 - 在公司一整天忙
换一换版本,我打到很辛苦。。。。嘻嘻。。。。排写。。。。
13/12/08 - pergi EDU FAIR dekat midvalley
14/12/08 - pergi main air kat rumah priscilla dan pergi ke PC fair utk tengok a-moi
15/12/08 - pergi kompeni iaitu Menara Great Eastern utk buat hal, lewat petang pergi joggin
dgn qh , kw , pris , 1e , san .... lepas tu, pergi makan , lepas dinner , main bola basket
16/12/08 hingga 17/12/08 - pergi mesyuarat kat manager punya rumah
18/12/08 - pergi neway qiong K bersama-sama dgn rakan-rakan yg baik
hari tersebut merupakan salah satu hari yg paling teramat sungguh gembira sekali
19/12/08 - pergi 1e punya GAN MA punya gereja sana buat decoration.
20/12/08 - kawan baik aku - seekor kura-kura yg rupa macam manusia - turtle tai punye hari
jadi , pergi celebrate utk dia kat 1 utama sana.
21/12/08 - stay kat rumah utk kemas sini dan sana , sgt kotor....
22/12/08 - pergi ke Serang yg saya punya agency sana ada satu X'mas party....
23/12/08 hingga 24/12/08 - pergi Sg. Besar utk melawat saudara-mara saya....

Tujuan Laporan saya ini adalah utk membuktikan bahawa saya tidak mempunyai masa yg kira-kira sgt lapang utk tulis blog , ttp sekarang saya tulis juga , walaupun tidak begitu hilarious jika dibandingkan dgn orang lain yg lucu gila bubby punya , tetapi saya telah menaruhkan titik peluh saya utk siapkan blog ini....

terima kasih krn spend time dlm baca karangan ini.

其实我还有东西要写, 但碍于时间有限,我将会在不久的将来继续写我想要写的东西。。。。

我, 庄健豪 , 在此 恭祝 各界 圣诞 快乐 。
神 。。。。 永远都爱你。。。。
神。。。。 永远都保护你。。。。
神会 " da gao lei " !!!!

MerrY ChristMas!!!!

6 comments:

Priscillia said...

Sangat humor 的一个blog. 简直是mempersembahkan kita sebagai Malaysia Citizen 的语言天份。
Ingatan narrator amat mengkagumkan, 可以memorize这样多天以来的journey.
本人觉得, narrator puya blog amat HILARIOUS! You got the 天份,boleh 夸大来做。。。有'depan journey'.

停笔

leeahkit said...

很充實~
鑒證完畢!

死者苏生 said...

Wah, mengagumkan! Tahniah, kamu 成功了。你终于写出一些人看得blog.

Keng Wei said...

Yang Berhormat,
Sukacita diberitahu Yang Berhormat telah merojakkan bahasa Malaysia dengan bahasa cina dan inggeris.
可是還寫很好,你的生活幾充實一下。
可是pris寫的亂到~~~~~~~~~~~。

levanan said...

Memang ada bakat mengeblog, saya suka kamu punya cara hidup kerana sangat bererti!!!

apa yang saya paling suka adalah bahagian terakhir:
神会 " da gao lei " !!!!=P

Yuen Si said...

wow... u guys are amazing. can create such a good language!!!
is tis call bahasa rojak that 'flowers' our language and makes the language better? haha LOL.just for fun, no offence!
btw so sorri, i dunno chinese so i dunno wats in the blog. haha.